fbpx
Сьогодні
17:20 03 Бер 2021

Депутат Європарламенту вважає, що санкційні списки варто доповнити іменами артистів, спортсменів і туристів з РФ

Депутат Європарламенту, міністр закордонних справ Польщі у 2015-2018 роках Вітольд Ващиковський заявив про необхідність змусити Росію сплатити повну ціну за агресію проти України і військовий вимір "Північного потоку-2"

Як повідомляє "Рубрика", про це він розказав в ефірі телеканалу Еспресо.

"Європейський Союз зараз не має жодних виправдань, чому не покарати Росію за цей злочин. Тим часом маємо, як ви сказали, дуже символічні санкції. Я навіть кілька разів казав, що це просто якийсь жарт", – заявив Ващиковський.

На його думку, ЄС може зробити значно більше. Санкції були б значно ефективнішими, якби охоплювали значну частину російського суспільства. Насамперед – цілу групу олігархів, бізнесменів, які користають з російської імперської політики і які одночасно заробляють у світі. По-друге, санкціями мусимо охопити значну частини тих, кого у світі називають "селебрітіз", або ж різних осіб, які виступають на російському телебаченні – наприклад це артисти, спортсмени та інші особи, які підтримують цей режим. І остання група, щодо якої, на думку Ващиковського, варто запровадити санкції – це російські туристи, які насолоджуються життям на закордонних курортах.

Вагомим аргументом у приборканні апетитів Путіна може бути виключення Росії з різних міжнародних угод. Наприклад, болісною санкцією було б виключення Росії з програми SWIFT. Це фінансово-банківські розрахунки. Дуже відчутною санкцією було б припинення будівництва газопроводу Норд Стрім, який Росія, не приховуючи цього, хоче використати як інструмент шантажу усієї нашої частини Європи.

"Тож ми мусимо довести до такої ситуації, що та частина російського суспільства, яка підтримує Путіна, його імперську політику, має відчути ціну цієї підтримки. Мають за це заплатити. Бо вони зараз цієї ціни не бачать. Вони одночасно користуються зі світових зручностей і користають з путінської імперської політики", – підкреслив Ващиковський.

Але цього складно досягнути, бо маємо політиків Західної Європи, які хочуть робити швидкі економічні оборудки з Росією.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: