fbpx
Сьогодні
21:50 28 Лют 2021

"Ми відновили справедливість": у "Слузі народу" прокоментували повернення конкурсів на посади державної служби

Верховна Рада відновила проведення конкурсів на посади державної служби, які були припинені через карантин.

Подію прокоментував нардеп з партії "Слуга народу" Олександр Качура в ефірі каналу "Україна 24".

"У нас у країні склалася така політична ситуація і традиція, що коли приходить новий уряд, вони кажуть, що все, що було раніше, погане, але зараз буде хороше. Тоді Гончарук простягнув через парламент законодавчу ініціативу, яка передбачає політичне звільнення, тобто протягом 90 днів після приходу нового прем'єр-міністра можна було звільняти будь-якого з категорії А, тобто це керівні посади в усіх органах виконавчої влади.

Ми це прибрали, це абсолютно несправедливо, це погано впливає на той рівень професіоналізму, який є в органах державної влади", — сказав він.

Качура зазначив, що саме держслужбовці є гарантією збереження держави.

"Повинна бути справедливість незалежно від політичної кон'юнктури, від того, хто сьогодні або завтра є прем'єр-міністром. Люди повинні бути впевнені у своєму завтрашньому дні, завдяки держслужбовцям у нас зберігається держава Україна. Часто ці люди отримують не такі великі заробітні плати", — сказав він.

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що підтримує відновлення конкурсів на посади державної служби, але просить ВР вилучити із закону 2021 року норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.

Зеленський звернув увагу Верховної Ради, що положення, у яких ідеться про виконання першим заступником міністра або заступниками міністра (у період, коли посада міністра є вакантною) лише окремих повноважень міністра, є неприйнятними, адже порушують конституційні норми щодо призначення за поданням прем'єра членів уряду, йдеться в повідомленні.

Глава держави наголосив, що неухвалення Верховною Радою протягом тривалого часу рішення про призначення міністра неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного центрального органу виконавчої влади з формування та реалізації державної політики в певній сфері.

Тому Зеленський запропонував парламенту вилучити ці норми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: