fbpx
Сьогодні
11:16 19 Лют 2021

Зеленський просить депутатів скасувати обмеження щодо повноважень в.о.міністра

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський просить Верховну Раду вилучити із закону про відновлення  конкурсів на посади держслужби норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.

Про це повідомляє Офіс Президента.

В ОП запевнили, що президент підтримує необхідність відновлення конкурсів на посади державної служби, які були призупинені через карантинні заходи.

Водночас зазначається, що Зеленський звертає увагу ВР, що положення, у яких ідеться про виконання першим заступником міністра чи заступниками міністра (у період, коли посада міністра є вакантною) лише окремих повноважень міністра, є неприйнятними, адже порушують конституційні норми щодо призначення за поданням прем'єр-міністра членів уряду України.

«Якщо протягом тривалого часу народні депутати не призначають міністра – а таке не раз у нас бувало, – ці норми закону призведуть до паралічу діяльності всього міністерства. У країні, яка воює та бореться з коронакризою, коли рішення треба прийняти негайно, таке неприпустимо», – підкреслив президент.

У цьому зв'язку, як зауважили в ОП, глава держави пропонує парламенту вилучити ці норми та розраховує на повну підтримку з боку народних депутатів.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 лютого ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №4531 щодо поновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань держслужби.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: