fbpx
Сьогодні
13:35 23 Лют 2021

Рада прибрала обмеження для в.о. міністрів і поновила конкурси на держслужбу

Верховна Рада врахувала пропозиції президента до закону щодо відновлення проведення конкурсів на посади держслужби та інших питань держслужби, що передбачає виключення обмежень для в.о. міністра у перші 60 днів роботи.

Таке рішення підтримали 267 народних депутатів.

Так, врахувавши пропозиції президента, народні депутати вилучили із закону норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра вакантна.

Закон також передбачає, що протягом шести місяців з набрання ним чинності мають бути оголошені конкурси на посади, які обіймають особи за контрактом про проходження держслужби на період дії карантину.

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що підтримує відновлення конкурсів на посади державної служби, але просить ВР вилучити із закону 2021 року норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.

Зеленський звернув увагу Верховної Ради, що положення, у яких ідеться про виконання першим заступником міністра або заступниками міністра (у період, коли посада міністра є вакантною) лише окремих повноважень міністра, є неприйнятними, адже порушують конституційні норми щодо призначення за поданням прем'єра членів уряду, йдеться в повідомленні.

Глава держави наголосив, що неухвалення Верховною Радою протягом тривалого часу рішення про призначення міністра неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного центрального органу виконавчої влади з формування та реалізації державної політики в певній сфері.

Тому Зеленський запропонував парламенту вилучити ці норми.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: