fbpx
Сьогодні
20:25 25 Лют 2021

Кравчук заявив, що виконати Мінські домовленості неможливо

Фото Getty Images

Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков заявив, що переговорний процес на Мінському майданчику практично заблокований вже більше пів року. Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук згоден з цією думкою, оскільки Росія навмисно їх блокує.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Я згоден з Олексієм Резніковим: дійсно, мінський процес заблокований Росією, але він заблокований ще й тому, що така стратегія у Росії. Вони ведуть агресію, окупували Крим і частину Донбасу, і не збираються розблоковувати або деокупувати ті території, і хочуть таким чином тиснути не тільки на Україну, а й в цілому за межами України", – сказав Кравчук.

Політик зазначив, що Мінські домовленості виконувати неможливо.

"Ще є одна річ – документи, які були прийняті в мінському процесі, такі, що їх виконати неможливо. Тобто вони заздалегідь були сформульовані так, що реально домогтися їх виконання неможливо. Ми вважаємо, по-перше, що світ і Україна повинні знати, що блокується, і по-друге, що вони прийняті в складний час і підписані в той момент, коли було дуже складно їх не підписати, але підписані без глибокого аналізу наслідків", – сказав Кравчук.

Проте, за словами Кравчука, Україна дотримується угоди, щоб показати, як Росія ставиться до дотримання домовленостей.

"Чому Україна дотримується Мінських угод? Тому, що ми бачимо, як на наших очах змінюється ставлення Європи, США до ситуації на Донбасі й в Криму, лунають голоси, що Росія повинна бути поставлена ​​в такі рамки, щоб дотримуватися міжнародного права. Сама Україна надавати на Росію не може, але ситуація у світі змінюється, пів року тому Європа по-іншому дивилася на Росію, США не робили такої точної і ясної риторики стосовно Росії", – сказав Кравчук.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: