fbpx
Сьогодні
22:10 19 Лют 2021

Кравчук про переговори щодо Донбасу: На війну будемо відповідати війною

Україна має вести перемовини з Росією щодо Донбасу лише у випадку, якщо Кремль не буде виходити за рамки Мінських домовленостей.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, коментуючи свої слова, що з Росією неможливо домовитись щодо Донбасу.

За словами Кравчука, він "не говорив про те, що треба виходити з перемовин".

"Ми зараз ведемо перемовини з Росією. Росія відмовляється від того, що вона сторона конфлікту, до того ж, Росія вважає, що… настав час на території Донецької і Луганської областей створювати російські національні держави, які мають інтегруватися в Росію, тобто про Україну мова не йде. Я ставлю питання: якщо так, то які перемовини з ними можна вести? Якщо вони кажуть, що будуть виконувати Мінські домовленості і комплекс заходів, який розглядався в Радбезі ООН, ми будемо з ними вести перемовини доти, доки будемо бачити, що вони діятимуть у рамках домовленостей. Як тільки вони вийдуть з тих перемовин і будуть пропонувати, те, що я щойно говорив, звичайно з ними ніякої розмови бути не може, бо не буде теми для розмови", – пояснив перший президент.

Водночас, Кравчук наголосив, що перемовини не означають будь-якої поблажливості щодо Росії.

"Коли йдеться про національні стратегічні інтереси України – жорсткість, відповідна дія на добро добром, на зло злом, на війну війною. Не треба казати слова "провокація". Яка провокація? Вони порушують домовленості, вбивають наших людей, виявляється, що це "провокація". На війну відповідаємо війною", – наголосив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: