fbpx
Сьогодні
18:53 22 Лют 2021

Стефанчук заявив, що у Раду внесли законопроєкт про "дерадянізацію" законодавства

Законопроєктом пропонується скасувати понад 1 тис. правових актів, які не застосовуються.

Про це розповів віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає "Укрінформ".

Політик зазначив, що частина з цих документів не діє.

"Що робити з понад 1 млннормативно-правових актів? По-перше, ми маємо відсікти той старий хлам, який в законодавстві давно не діє. Ми внесли законопроєкт за моїм авторством, який називається про дерадянизацію законодавства. В чому його сутність? Ми виводимо з правового поля понад тисячу законодавчих актів, які не застосовуються, а також будемо просити провести Кабінет Міністрів аналогічну роботу на своєму рівні",- зазначив перший віцеспікер.

За його словами, понад 7 тис. підзаконних нормативно-правових актів "висять у законодавчому полі без застосування".

Також перший віцеспікер запропонував змінити правила формування законодавства. Стефанчук уточнив, що спочатку має напрацьовуватися концепція нормативно-правового акту, а на її базі – законодавчий акт.

"Необхідно сформувати єдині правила ухвалення нормативно-правових актів. Ухваленню того чи іншого нормативно-правового акту мають передувати публічні консультації, правовий моніторинг, за підсумками якого може бути ухвалене рішення", – заявив він.

Стефанчук додав, що напрацював за час перебування на лікарняному проєкт закону про засади правотворчої діяльності і тепер "активно обговорюю з усіма фракціями та групами".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: