fbpx
Сьогодні
20:23 15 Лют 2021

У "Слузі народу" заявили, що кандидатуру Вітренка можуть винести на голосування у будь-який день роботи Ради

Кандидатуру Юрія Вітренка на посаду віцепрем'єра – міністра енергетики можуть винести на голосування у будь-який день роботи Верховної Ради. Однак, остаточної впевненості щодо наявності необхідних голосів за його призначення немає.

Про це після засідання фракції "Слуга народу" розповів народний депутат та голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає кореспондент LB.ua.

"Кандидатура Вітренка не обговорювалася щодо винесення його втретє у Верховну Раду. Але я не виключаю такої можливості, що він буде винесений. Коли? Це питання має узгоджуватися з керівництвом Верховної Ради. Але ви знаєте, що постанова про призначення може бути включена у порядок денний у будь-який день", – сказав він.

Водночас, Гетманцев додав, що остаточної впевненості щодо наявності необхідної кількості голосів за призначення Вітренка у фракції немає.

"Насправді, як показали два попередні голосування, ми до останнього не можемо сказати: є голоси чи нема. Я особисто буду підтримувати його кандидатуру. Вважаю, що така наполегливість прем'єра має бути оцінена Радою. Ми маємо врешті дати можливість людині попрацювати. Тим більше, що в країні не усе гаразд з енергетичною системою. Мати міністра в статусі «в.о» та з обмеженими повноваження відповідно до закону про державну службу — це небезпечно для країни в цілому", – наголосив він.

Як повідомило джерело LB.ua у фракції "Слуга народу", цього тижня питання призначення Вітренка на посаду віце-прем'єра – міністра енергетики на розгляд Верховної Ради, найімовірніше, виноситись не буде через брак голосів.

"Швидше за все ні. Нема голосів", – повідомив співрозмовник, відповідаючи на питання про ймовірність винесення цього рішення на розгляд парламенту цього тижня.

Нагадаємо, Єрмак заявив, що "з великою ймовірністю" буде успішна третя спроба голосування у Раді за призначення міністром енергетики Юрія Вітренка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: