fbpx
Сьогодні
12:08 14 Лют 2021

Вітренко про провали у його призначенні міністром енергетики: Я не знаю, що хоче Верховна Рада

Юрій Вітренко виразив здивування з приводу його запрошення на посаду міністра енергетики та двох провалів голосування за його кандидатуру у Верховній Раді.

Про це він розповів у інтерв'ю Радіо Свобода.

Вітренко стверджує, що для нього було сюрпризом, коли він отримав від фракції "Слуга народу" запрошення на посаду міністра енергетики, однак його призначення монобільшість уже двічі не підтримувала.

"Це ж не моя була ініціатива. Тобто люди кажуть: давай ми тебе призначимо, у нас більшість, ось ми хочемо, щоб ти обіймав таку посаду. Я кажу: гаразд, я погоджуюся. Я пишу заяву, що я на цю посаду йду. Потім мене не призначають", – розповідає Вітренко і додає, що йому назвали технічну причину, немов він мав із кимось провести розмову.

Окрім того, Юрій Вітренко розповів, що проводив зустрічі з нардепами, зокрема двічі з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

"Кажуть: віддай державі. Гаразд, всі гроші пішли в державний бюджет. Тобто ця премія, про яку той же ж пан Разумков каже, пішла ж у державний бюджет. Пан Разумков каже: потрібно розділяти комерцію і відповідно державну службу. Так я і розділяв. Я отримав цю премію, коли був комерційним директором, працював у комерційній компанії і виграв комерційний арбітраж. Розумієте, до того, як я пішов на державну службу. Тому я просто не розумію, чесно кажучи, іноді наших депутатів, що у них відбувається у Верховній Раді", – зазначає Вітеренко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: