fbpx
Сьогодні
19:44 15 Лют 2021

Ткаченко заявив, що Медведчук не може володіти 25% акцій каналу "1+1"

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на момент звільнення з телеканалу "1+1" не мав інформації щодо володіння Віктором Медведчуком акціями телеканалу.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"На момент мого виходу з «плюсів» (у 2019 році – ред.) про існування «медведчуків» в акціонерах через якісь інші компанії мені нічого відомо не було", – зазначив міністр.

При цьому він вважає, що 25% акцій, як повідомлялося, Віктор Медведчук володіти не може.

"Він не володіє 24,66%. Чверть від чверті – наскільки я можу судити з доступної інформації. …Сам Суркіс володіє 25%. Якщо я правильно пам'ятаю, Медведчук заявляв про те, що він володіє якимось відсотком від Суркіса. Очевидно, що це не може бути 25%", – вважає Ткаченко. При цьому він додає, що конкретною інформацією не володіє.

LB.ua відзначає, що голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук вніс до декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує в структурі власності ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1".

Медведчук вказав, що його дружина Оксана Марченко є кінцевою бенефіціарною власницею Bolvik Ventures Ltd (Британські Віргінські острови). Ця компанія через ланцюг інших фірм є власником 24,66% у ТОВ "Телерадіокомпанія" Студія 1+1″ – це зазначено в повідомленні про структуру телеканалу "1+1" станом на 2 березня 2020.

Також там сказано, що цю компанію контролює бізнесмен Ігор Суркіс, але про Медведчука немає жодної інформації. Іншим співвласником "1+1" вказаний олігарх Ігор Коломойський.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: