fbpx
Сьогодні
11:08 07 Лют 2021

У "Слузі народу" переконані, що ОПЗЖ не зможуть провести імпічмент для Зеленського: назвали причину

Заява фракції ОПЗЖ про імпічмент не має ані політичного, ані юридичного підґрунтя.

Про це заявив представник Президента в Конституційному Суді України, член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає пресслужба партії "Слуга народу".

"Президент не боїться імпічменту. Саме Володимир Зеленський ініціював ухвалення закону про імпічмент. Бо впевнений, що його дії не є і не будуть протизаконними", – сказав він.

За його словами, в ОПЗЖ немає голосів, аби розпочати процедуру імпічменту. За це мають проголосувати 300 народних депутатів, а щоб його оголосити, треба 375 голосів. Цю ж позицію висловив і голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

Це неможливо. Для запуску процедури імпічменту необхідно створити слідчу комісію в Раді зі 150 депутатів, в ОПЗЖ цієї кількості немає. Певне, це їхня політична позиція", – пояснив Корнієнко.

Також Веніславський засвідчив, що у діях Президента не було жодних ознак злочину, і він діяв відповідно до Конституції, коли вводив у дію рішення РНБО щодо санкцій до депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Тому нічого, окрім політичної спекуляції, у таких заявах немає.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: