fbpx
Сьогодні
11:09 16 Січ 2021

Гончаренко подав законопроєкт, який має "декомунізувати" Житловий кодекс

Попри прийнятий у травні 2015 закон про декомунізацію у Житловому кодексі досі містяться рядки, які залишилися від радянського минулого.

Про це повідомив Олексій Гончаренко у Телеграмі.

За його словами, у Житловому кодексі досі містяться комуністичні лозунги. Так, у преамбулі йдеться наступне: "В результаті перемоги Великої Жовтневої соціалістичної революції в нашій країні було створено необхідні передумови для розв'язання однієї з найважливіших соціальних проблем – задоволення потреби трудящих у житлі".

"Ви думаєте, це шось дивне, пережитки минулого. Але ні, це преамбула в діючому Житловому Кодексі України. Тому я подав у Раду законопроєкт про його декомунізацію", – оголосив Гончаренко.

Також депутат від "Європейської Солідарності" наголосив, що з 2015 року двічі Верховна Рада вносила правки до Житлового кодексу, але комуністичні лозунги так і не прибрали.

"Очевидно, що документ критично потребує удосконалення та редакції у відповідності до вимог чинного законодавства, що я і пропоную зробити у своєму законопроєкті. Я переконаний, що така комуністична «спадщина» лише гальмує розбудову України, як нормальної європейської країни. Буду тримати у курсі справи", – написав нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: