fbpx
Сьогодні
19:12 15 Січ 2021

У "Слузі народу" розповіли, чому хочуть скоротити число депутатів у ВР до 300

Фото: Рубрика

Скорочення кількості депутатів Верховної Ради до 300 є оптимальним для України. Відповідний законопроєкт нардепи можуть розглянути вже в січні.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла заступниця голови парламентського комітету з питань правової політики, народна депутатка від "Слуги народу" Ольга Совгиря.

"Всім фахівцям відома так звана "формула Шугерта", відповідно до якої кількість депутатів у парламенті має дорівнювати кубічному кореню кількості громадян певної держави. Якщо ми порахуємо кількість громадян в Україні і спробуємо застосувати цю формулу, ми виходимо саме на таке число. Підраховано з урахуванням середньої кількості – 300 депутатів, на думку президента, який є суб'єктом законодавчої ініціативи, це оптимальна кількість депутатів, яка повинна бути в парламенті", – сказала Совгиря.

Нардепка нагадала, що напередодні на засіданні комітету з питань правової політики відповідний законопроєкт був підтриманий.

"Зараз йдеться, щоб його остаточно ухвалив парламент, для цього потрібно 300 голосів. Думаю, що на це питання остаточно можна буде відповісти після того, як будуть проведені консультації з усіма фракціями і групами. До сесійної зали він має потрапити на останньому пленарному тижні січня", – зазначила вона.

Раніше комітет Верховної Ради з питань правової політики повернувся до розгляду президентського законопроєкту №1017 щодо зменшення конституційного складу ВР та підтримав його.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: