fbpx
Сьогодні
09:09 05 Січ 2021

Справа Шеремета: Ексспівробітник білоруського спецназу, який передав аудіозаписи, готовий свідчити в українській прокуратурі

фото: Суспільне

Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, де начебто посадовці КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, журналіста Павла Шеремета, готовий прилетіти в Київ та свідчити в Офісі генпрокурора.

Про таке він сам повідомив «Суспільному», яке за допомогою білоруських колег змогло з ним зв'язатися.

Чоловік розповів, що нині перебуває в одній з країн Євросоюзу, а у грудні передав аудіозаписи українським силовим відомствам. У Нацполіції 4 січня підтвердили, що отримали нову інформацію у справі про вбивство Шеремета.

Макар розповів «Суспільному», що офіційного допиту українськими правоохоронцями не було, але 4 січня з ним зв'язувалися спецслужби.

«Я розмовляв і дав свою згоду на співпрацю. Я буду готовий дати свідчення в Офісі генпрокурора України. Також я сказав, що свідчення буде готовий надати колишній співробітник, який зараз виїхав у країну Євросоюзу», — розповів чоловік.

Каже, що планує прилетіти у Київ, але поки не знає коли, бо це залежатиме від спецслужб України.

«Зараз дуже погана ситуація з ковідом, тому все залежить від них і, мабуть, від слідства. Коли буде така необхідність, чи будуть якісь факти, я звісно буду сповіщати, а коли українська сторона буде готова, щоб я прилетів і дав свідчення — я готовий», — розповідає Макар.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: