fbpx
Сьогодні
17:04 05 Січ 2021

СБУ викрила поліцейського, який намагався створити корупційну схему у сфері вантажних перевезень

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила посадовця одного з підрозділів Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області на отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За попередньою версією слідства, на момент виконання обов'язків керівника відділення безпеки дорожнього руху поліцейський намагався налагодити корупційний механізм одержання хабарів від представників комерційних структур у сфері вантажних перевезень.

Задокументовано, що фігурант запропонував керівнику транспортної компанії сплачувати щомісячну «данину» у розмірі 40 тисяч гривень. За ці суми поліцейський обіцяв підприємцю не притягувати до адміністративної відповідальності за перевезення вантажів, що перевищують встановлені норми масо-габаритного контролю.

"Через дії зловмисника руйнувалося покриття місцевих автошляхів, на які витрачаються мільйони бюджетних коштів", – наголошують в СБУ.

Затримання поліцейського на хабарі

Правоохоронці затримали поліцейського відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з міських вулиць під час одержання хабара.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру і обрання міри запобіжного заходу.

Затримання поліцейського на хабарі

Тривають невідкладні слідчі дії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: