fbpx
Сьогодні
13:19 28 Гру 2020

ВАКС переніс обрання запобіжного заходу Татарову на 30 грудня

Вищий антикорупційний суд переніс розгляд питання про обрання запобіжного заходу заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову на 30 грудня.

Про це повідомив на засіданні слідчий суддя ВАКС, передає Укрінформ.

«З метою повідомлення відповідних прокурорів, які є процесуальними керівниками у цьому провадженні, слідчий суддя ухвалив відкласти розгляд клопотання на іншу дату. Зокрема це 30 грудня 2020 року о 10-й годині», – заявив суддя.

На засіданні суду був присутній Татаров із своїми адвокатами.

Представники обвинувачення не були присутні у залі суду.

Татаров та його адвокати висловили думку, що без представників обвинувачення неможливо продовжувати подальший судовий розгляд цього питання.

Тож суддя ухвалив продовжити засідання 30 грудня.

Під судом перед початком цього засідання розпочалася акція, у якій беруть участь близько 100 осіб. Вони час від часу скандують, зокрема: «Татарова за грати!». Серед учасників – активіст Сергій Стерненко, волонтер Мирослав Гай та інші.

Це було друге засідання ВАКС з розгляду цього питання, перше проходило 24 грудня. Тоді суд переніс на 28 грудня засідання з розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу Татарову.

Раніше повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу про ймовірне хабарництво Олега Татарова.

Нагадаємо, що НАБУ заявило про безпрецедентне в історії втручання Офісу генпрокурора в розслідування справи.

Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Нагадаємо, що 21 грудня Олег Татаров прийшов до НАБУ, де отримав повідомлення про підозру. Також він написав заяву про тимчасове призупинення виконання своїх посадових обов'язків і їх передачу іншій посадовій особі.

Татаров про заяву Ситника сказав, що не буде і не може бути ніякого арешту за сфальсифікованим провадженням.

Нагадаємо, згідно з даними директора НАБУ Артема Ситника, Олег Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Олег Татаров у відповідь пообіцяв подати до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти директора НАБУ.

Після резонансу навколо справи в НАБУ опублікували листування фігурантів справи, в якому, можливо, фігурує Татаров. А колишній співвласник Укрбуду Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив, що раніше Олег Татаров працював в його компанії "фахівцем зі схем".

Татаров став заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака 5 серпня 2020 року. За президентства Віктора Януковича він був начальником Головного слідчого управління МВС України. Його посада підпадала під дію закону про очищення влади, втім, йому вдалося уникнути люстрації.

18 грудня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у хабарництві заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: