fbpx
Сьогодні
11:22 24 Гру 2020

Офіс генпрокурора передав справу Татарова до СБУ: Татаров каже, що готовий до відкритого судового процесу

Офіс генерального прокурора передав справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова до Служби безпеки України. Чиновника підозрюють у причетності до справи про заволодіння 81 млн гривень Нацгвардії.

Про це пише «Бабель» з посиланням на речницю Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольгу Постолюк.

За її словами, згідно з даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, справа Татарова зараз перебуває в СБУ.

Відповідне рішення підписав заступник голови ОГП Олексій Симоненко, пише "УП".

Напередодні Печерський райсуд столиці зобов'язав Офіс генерального прокурора прийняти таке рішення й передати справу з НАБУ до іншого правоохоронного органу. Але, як стверджують у НАБУ, їхні справи може розглядати виключно Вищий антикорупційний суд. Відтак, Печерський суд таких рішень ухвалювати не може.

За даними журналістів, це рішення судді Сергія Вовка було оскаржене в апеляційній та касаційній інстанціях. Верховний суд 23 грудня залишив рішення Печерського райсуду Києва в силі.

Про зміну підслідності справи також пише ГО "Центр протидії корупції" у своєму телеграм-каналі: "Генпрокурорка Ірина Венедіктова руками свого заступника забрала справу топчиновника Офісу президента Олега Татарова у НАБУ і віддала Службі безпеки України, очолюваній другом президента Іваном Бакановим.

Хоча всім було достеменно відомо, що о 12:30 заплановане засідання Антикорсуду із обрання Татарову запобіжного заходу. Прокурори просили для нього варту із правом внесення 10 млн грн застави. Це абсолютно зухвале втручання у роботу НАБУ, класичний "злив" справи, попри пряму заборону передавати справи НАБУ іншим органам", – пише ЦПК.

Сам підозрюваний Олег Татаров так прокоментував цю ситуацію у телеграм-каналі: "Моя позиція незмінна. Я готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу за участю журналістів, тому що вже три тижні вимагаю від НАБУ представити суспільству хоч один доказ моєї будь-якої протиправної діяльності".

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Нагадаємо, що 21 грудня Олег Татаров прийшов до НАБУ, де отримав повідомлення про підозру. Також він написав заяву про тимчасове призупинення виконання своїх посадових обов'язків і їх передачу іншій посадовій особі.

Татаров про заяву Ситника сказав, що не буде і не може бути ніякого арешту за сфальсифікованим провадженням.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: