fbpx
Сьогодні
19:50 02 Гру 2020

Микитась назвав причетних до хабарництва в "Укрбуді"

Підозрюваний у причетності до заволодіння майном головного управління Національної гвардії України колишній народний депутат України Максим Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн.

У цьому ж провадженні накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 300 млн та в дохід держави стягнуто заставу 30 млн за порушення покладених на підозрюваного обов'язків.

Про це інформує пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Микитась заявив, що "до трагедії "Укрбуду" і бід 13 тисяч сімей його інвесторів" причетний нинішній заступник голови Офісу президента Олег Татаров і розповів про "приховану частину айсберга в історії з рейдерством Укрбуду".

За словами екснардепа, Татаров працював у компанії "Укрбуд" як юрист. Микитась розповів, що познайомився з Татаровим у 2011-2013 роках, коли той обіймав посаду заступника Головного слідчого управління МВС України.

"Під час одного з наїздів з обшуком на Укрбуд були "вилучені" $300 тис. Тоді при вирішенні питання про їх повернення і відбулося знайомство з Татаровим", – написав Микитась у фейсбуці.

За його словами, після втечі Януковича і звільнення Татарова з органів, до Укрбуду звернулися з проханням працевлаштувати його.

"Сильний юрист для вирішення особливих питань", – нібито так представили Татарова Микитасю.

Локдаун коррупции так локдаун. О Татарове. Я строил наш Укрбуд и сотни лучших строительных проектов Украины – и на роль…

Posted by Максим Микитась on Wednesday, December 2, 2020

"В Укрбуді він працював під керівництвом директора Майбороди (Олег Майборода, кум Микитася і гендиректор Укрбуд Девелопмент, – ред.). Вирішував питання з різними державними органами. Паралельно підробляв наданням юридичних та інших послуг ексоточенню Януковича. Пам'ятаю (його, – ред.) з кількох робочих питань і ситуацій", – розповів Микитась.

"Рік тому під час кризи Укрбуду (2019 рік, – ред.) його роль як фахівця "зі схем" була суттєвою і дуже неоднозначною. Він разом із Майбородою активно відстоював варіант заходу "інвестора" саме в особі Федотенкова (ресторатор Дмитро Федотенков, один із нових співвласників Урбуду, – ред.). Хто там у них був головним ідеологом схем я точно не знаю", – розповів Микитась.

Екснардеп назвав Татарова "автором схем складених ним меморандумів, за якимми і "увели" Укрбуд".

"Це він займався юридичним оформленням документів по перереєстрації Укрбуду на підконтрольних Майбороді та Федотенкову підставних осіб. Татаров юридично так склав документи, що я відразу позбавлявся контролю над активами Укрбуду під "гарантії" грошей на добудову ЖК "на потім". Укрбуд Девелопмент переоформили на підставних осіб, але грошей на добудову "нові господарі" так і не завели, а зосередилися на розпродаж активів (тема умов і сум меморандумів і що ще важливіше вигодонабувачів у подальших sales актуальна і буде освітлена окремо)", – написав Микитась.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: