fbpx
Сьогодні
21:50 22 Гру 2020

Разумков радить поспостерігати за ефективністю вакцини проти COVID-19 на прикладі Європи та США

Фото ReutersФото Reuters

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що Україна повинна дочекатися перших результатів вакцинації в країнах Заходу, щоб робити висновки про ефективність вакцин.

Про це він заявив у ефірі "Україна 24".

"Станом на сьогодні ми бачимо, що вакцинуються Європа, США. Думаю, ми будемо бачити в динаміці, працює вакцина чи ні. Це повинен бути якісний продукт, який би діяв, яким ми б могли забезпечити своїх громадян. І навіть якщо сьогодні такі переговори припинені, я впевнений, що відповідні органи знову зрушаться з мертвої точки. Давайте дочекаємося, що і як працює, що буде сертифіковано, і що будуть використовувати в європейських державах", – заявив Разумков.

Також він наголосив, що українці, які вакцинуються проти коронавірусу, не чекаючи початку офіційних поставок вакцини, піддають себе великому ризику.

"Контрабандою вакцину не так просто завезти. Одна справа, коли ви завозите аспірин, інша – вакцина, яка повинна зберігатися в особливих умовах, при температурі мінус 80. Забезпечити "вчорну" таке перевезення фізично неможливо. І тоді виникає інше питання: якщо ви використовуєте таку вакцину, ви навпаки можете себе наразити на небезпеку більше, ніж якщо не будете використовувати", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: