fbpx
Сьогодні
20:35 22 Гру 2020

Разумков заявив, що українське суспільство не підтримує відмову від НАТО

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що Україна не зможе прибрати з Конституції пункти про пріоритетність курсу на ЄС і НАТО. За його словами, навіть якщо Україна піде на таку поступку Росії, це не зупинить війну на Донбасі й окупацію Криму.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Україна 24".

На репліку ведучої, що Росія не бажає терпіти бази НАТО біля її кордонів, Разумков відповів:

"Питання в історії, в Путіні чи в принципах? Бази НАТО і так стоять біля кордонів Росії. Це може подобатися, може не подобатися, але це факт. І я думаю, що навіть якщо б не було питання НАТО, з'явилося б інше питання – наприклад, питання Європейського союзу, якби не він – виникло б питання суверенітету, незалежності, кольору прапора, будь-яка річ, яку "аргументовано" можна використовувати для того, щоб продовжувати зокрема окупацію Криму та війну на сході".

Спікер парламенту не вірить, що зміни до Конституції можуть відбутися.

"Курс на ЄС, на НАТО закріплений у Конституції держави. Для зміни цих питань потрібна довга процедура, рішення КСУ, два голосування в парламенті, друге – 300 голосів. Я не думаю, що це підтримає українське суспільство. Ключовим моментом були події 2013-2014 років, і я не впевнений, що хтось ці питання підніматиме", – підкреслив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: