fbpx
Сьогодні
21:27 18 Гру 2020

У Офісі Президента прокоментували ситуацію щодо Татарова

У Офісу Президента немає інформації про те, що з заступником Андрія Єрмака Олегом Татаровим проводилися які-небудь процесуальні або слідчі дії.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в коментарі Укрінформу.

"Перш за все, пропоную нам дотримуватися коректних формулювань. Тому що є юридична складова, а є традиційні спроби політичних спекуляцій. На жаль, переважна більшість сьогоднішніх інформаційних повідомлень, в яких згадується Олег Татаров, знову спираються на "неназвані джерела" і пропонують нам довільні трактування подій. Це неправильно і некоректно. Насправді на зараз у Офісу Президента немає інформації про те, що з Татаровим проводилися які-небудь процесуальні або слідчі дії. Немає також офіційної інформації й про те, що Татарову належним чином вручено підозру", – зазначив радник керівника Офісу.

Також Подоляк заявив, що у Офісі знають про наявність у співробітників НАБУ певного роду питань до Олега Татарова, однак підкреслює, що належних процесуальних дій здійснено не було.

Радник Єрмака запевнив журналістів, що наразі Татаров працює у звичайному режимі.

Окрім того, Михайло Подоляк підтвердив прихід співробітників НАБУ, однак їх до Офісу Президента не пустили.

"Треба сказати, що співробітники НАБУ дійсно сьогодні відвідували Офіс Президента. Але оскільки їх прохання точно виходили за рамки законних процедур, їм було відмовлено в доступі до приміщень Офісу Президента. Звертаємо увагу на те, що всі процесуальні та слідчі дії повинні здійснюватися в рамках чинного законодавства", – заявив Подоляк.

Згідно з даними директора НАБУ Артема Ситника, Олег Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Олег Татаров у відповідь пообіцяв подати до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти директора НАБУ.

Ситник розкрив деталі епізоду щодо Татарова після того, як генпрокурорка Ірина Венедіктова несподівано змінила групу прокурорів у справі Микитася. Через що Татарову не встигли вручити підозру.

Після резонансу навколо справи в НАБУ опублікували листування фігурантів справи, в якому, можливо, фігурує Татаров. А колишній співвласник Укрбуду Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив, що раніше Олег Татаров працював в його компанії "фахівцем зі схем".

Татаров став заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака 5 серпня 2020 року. За президентства Віктора Януковича він був начальником Головного слідчого управління МВС України. Його посада підпадала під дію закону про очищення влади, втім, йому вдалося уникнути люстрації.

18 грудня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у хабарництві заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: