fbpx
Сьогодні
17:18 18 Гру 2020

Бутусов: Татаров зник із Офісу Президента

Заступник голови Офісу Президента Олег Татаров зник, аби йому не вручили повідомлення про підозру від НАБУ.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Як йдеться у повідомленні, детективи НАБУ приїхали в Офіс Президента до Татарова, однак вони його там не знайшли. Так само Татаров відсутній і в себе вдома. У самому ж Офісі зникнення ніяк не коментують.

Через відсутність Татарова підозру було передано в ОП.

"Таке відчуття, що у Татарова імунітет, і ні президент Зеленський і ні глава ОП Єрмак за своїх підлеглих взагалі не хочуть нести ніякої відповідальності. Гей, хлопці, кидайте пінг-понг і карусель, у вас пропав координатор правоохоронних органів! Він підозрюється в корупції! Запишіть видосік, хоча б, що ви з нами, тому що ваше мовчання показує, що ви абсолютно не контролюєте ситуацію в країні", – пише Бутусов.

Згідно з даними директора НАБУ Артема Ситника, Олег Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Олег Татаров у відповідь пообіцяв подати до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти директора НАБУ.

Ситник розкрив деталі епізоду щодо Татарова після того, як генпрокурорка Ірина Венедіктова несподівано змінила групу прокурорів у справі Микитася. Через що Татарову не встигли вручити підозру.

Після резонансу навколо справи в НАБУ опублікували листування фігурантів справи, в якому, можливо, фігурує Татаров. А колишній співвласник Укрбуду Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив, що раніше Олег Татаров працював в його компанії "фахівцем зі схем".

Татаров став заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака 5 серпня 2020 року. За президентства Віктора Януковича він був начальником Головного слідчого управління МВС України. Його посада підпадала під дію закону про очищення влади, втім, йому вдалося уникнути люстрації.

18 грудня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у хабарництві заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: