fbpx
Сьогодні
10:11 17 Гру 2020

В ОПОРі розповіли, хто буде на чолі Харкова до позачергових місцевих виборів

Через смерть мера Харкова Геннадія Кернеса до проведення позачергових виборів повноваження міського голови здійснює секретар міської ради.

Про це розповіла Ольга Айвазовська.

Разом із тим, оголошення позачергових виборів мера Харкова – питання, яке лежить у площині відповідальності парламенту та може бути розтягнуте в часі на роки.

"Тож, поки функції міського голови є кому виконувати і є консенсус місцевих еліт щодо цього, не факт, що вибори міського голови Харкова відбудуться найближчим часом", – стверджує Айвазовська.

За її словами, тепер не пізніш як на п'ятнадцятий день після смерті Кернеса особа, яка на цей час буде здійснювати повноваження міського голови, має звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів. Таке клопотання має бути розглянути Верховною Радою України не пізніше ніж у дев'яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень відповідного голови.

"На практиці, відсутня відповідальність колегіального органу парламенту за непризначення дати і подекуди процедура не була виконана роками", – наголошує Ольга Айвазовська.

Нагадаємо, цього ранку з'явилася новина про смерть мера Харкова Геннадія Кернеса.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: