fbpx
Сьогодні
08:56 17 Гру 2020

У Канаді опублікували звіт щодо падіння українського літака в Ірані

English version here

Фото Reuters

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо, а також міністр закордонних справ Франсуа-Філіп Шампань та міністр транспорту Марк Гарно виступили із заявою, у якій вітали звіт Ральфа Гудала, спеціального радника з питань Канади, щодо трагедії рейсу PS752.

Про це було повідомлено на офіційному сайті прем'єр-міністра Канади.

"Коли Іран збив український комерційний реактивний літак, рейс PS752, він забрав життя 176 невинних людей, у тому числі 138, які мали зв'язок з Канадою. У звіті містяться цінні рекомендації щодо визначення уроків, отриманих внаслідок цієї повітряної катастрофи, а також вильотів авіаперельоту Air India 182 та рейсу Ethiopian Airlines 302. Його результати будуть використані для встановлення найкращих практик реагування на майбутні міжнародні авіаційні катастрофи", – наголосив Трюдо.

Звіт містить важливі рекомендації щодо шляхів покращення підтримки сімей, які постраждали внаслідок авіаційних катастроф. Сюди входить міцна взаємодія з сім'ями, а також точний, своєчасний та надійний обмін інформацією з ними якомога швидше та на постійній основі. Ми повинні пам'ятати і шанувати дорогоцінне життя, втрачене в результаті цих міжнародних авіаційних катастроф.

"Невпинне прагнення до істини про те, що сталося, є надзвичайно важливим. З цією метою Спеціальний радник поставив життєво важливі питання, на які Іран повинен відповісти вичерпно, з підтверджуючими доказами, щоб продемонструвати достовірність своїх розслідувань та переконати міжнародне співтовариство цивільної авіації. що Іран може забезпечити безпечний повітряний простір. У звіті рішуче схвалюється ініціатива Канади "Безпечніше небо", яка допомагає тримати цивільну авіацію подалі від небезпечних зон конфлікту, а також пропонує поради щодо покращення якості розслідувань безпеки повітряних трагедій, де головним винуватцем є військова діяльність", – розповідає Трюдо.

"Канада продовжує співпрацювати з міжнародними партнерами з метою проведення ретельних та достовірних розслідувань збиття цього літака в Ірані, оскільки ми прагнемо прозорості, підзвітності та справедливості для жертв та їх сімей", – підсумовує прем'єр Канади.

Раніше в МЗС сказали, що Іран відкликав пропозицію виплат сім'ям загиблих в авіакатастрофі МАУ

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського літака МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

У Києві 30 липня за участю іранської делегації відбулися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном літака МАУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: