fbpx
Сьогодні
19:47 10 Гру 2020

"Недостатньо доброї волі Росії": Арестович прокоментував хід перемовин щодо Донбасу

У домовленостях щодо Донбасу є багато недоліків.

Про це заявив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі каналу "Україна 24".

Він відповів на запитання, що нервує найбільше візаві з боку Кремля.

"Я б не ставив так питання. Ми ж не лікарі-психіатри в ТКГ. ТКГ – це дипломатичний майданчик високого рівня. Там ведеться дуже складна робота з реалізації плану "А". Є величезний тягар, який залишили нам "папєрєднікі". Вони прописали комплекс домовленостей так, що не вистачає цілого пулу юристів-міжнародників, щоб знайти там можливість захистити національні інтереси України.

Там зроблено було все, щоб були порушені червоні лінії. Ми виплутуємося, тому що зараз Україна має залишатися стороною, яка демонструє послідовність і вірність домовленостям. Але ці домовленості сформовані так, що виплутатися звідти дуже важко", — сказав він.

Арестович зазначив, що єдине, що заважає у перемовинах щодо Донбасу – недостатньо доброї волі Росії.

"А втім, можливості знаходяться, за міліметром, за аналізом кожного слова, за консультаціями з ОБСЄ та іншими партнерами. Єдине, що нам заважає – недостатність доброї волі Росії щодо деяких питань, які б давно могли бути вирішені. Щоб далі просунутися, нам потрібна добра воля, яка дозволить розблокувати й тактичні і стратегічні питання.

Якщо немає доброї волі, навіщо росіяни продовжують брати участь у консультаціях. 15 грудня – чергове засідання ТКГ. Можливо, буде зустріч політичних радників до кінця року. Вона планується – але ж ще не відбулася, тому я кажу "можливо". Переговорний процес триває. Щобільше, в тактичних питаннях він просувається по міліметру – відкриваються КПВВ тощо", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: