fbpx
Сьогодні
20:17 07 Гру 2020

У 2020 році Україна опустилася на 3 позиції в рейтингу країн за Індексом впровадження кліматичної політики

У 2020 році Україна опустилася на 20-те місце в рейтингу країн за Індексом впровадження кліматичної політики (Climate Change Performance Index). У минулому році Україна були на 17 позиції.

Про це пише Екодія.

❌   Такий невтішний результат є, в першу чергу, показником неефективної кліматичної політики.

👍  На позицію в рейтингу впливають чотири чинники – cкорочення викидів парникових газів, споживання енергії, розвиток відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) та кліматична політика.

😔   Викиди в Україні не скорочуються, а продовжують зростати. Водночас українська влада блокує розвиток ВДЕ та продовжує дотації у вугільну галузь – одне з основних джерел викидів парникових газів.

👉  Проте найгіршим показником для України залишається ефективність кліматичної політики – в 2020 році ми посіли 46 місце.

📍   Виходячи з перерахованих чинників, політика в Україні щодо скорочення викидів парникових газів та розвитку ВДЕ є несумісною із утриманням підвищення температури нижче за 2°C.

🤔   Наразі в Україні розробляють другий Національно-визначений внесок (НВВ), який встановить ціль по скороченню викидів парникових газів до 2030 року. В України є шанс зробити цю ціль амбітною та докласти зусиль на рівні з іншими державами, аби не допустити кліматичної кризи в майбутньому.

У 2020 році Україна опустилася на 3 позиції в рейтингу країн за Індексом впровадження кліматичної політики

Фото: facebook.com/ecodiya

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: