fbpx
Сьогодні
18:47 07 Гру 2020

В Україні відбудеться перший регіональний інвестиційний форум з відновлюваної енергетики під егідою IRENA

7 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з Генеральним директором Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера в рамках робочого візиту глави МЗС України до Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це пише МЗС України.

Співрозмовники обговорили залучення інвестицій в українську енергетику за посередництва IRENA.

«Україна ставить перед собою амбітну мету декарбонізації енергетики, промисловості і транспорту. Використання «зеленого» водню є одним з ключових інструментів її досягнення. Ми також розглядаємо цю мету в рамках ширшої стратегії нашої інтеграції з Європейським Союзом», — зазначив Дмитро Кулеба.

Міністр зауважив, що завдяки потенціалу України з виробництва «зеленого» водню, ЄС визнав нашу державу пріоритетним партнером у своїй Водневій стратегії для кліматично-нейтральної Європи до 2050 року.

Франческо Ла Камера поінформував міністра про готовність провести в Україні перший Регіональний інвестиційний форум під егідою IRENA, щойно у світі будуть ослаблені карантинні обмеження у зв'язку з пандемією COVID-19.

«Цей форум об'єднає країни Центральної Європи та ширшого регіону довкола амбітних проєктів з відновлюваної енергетики. Ми готові провести захід в Україні. Можу запевнити, що організація та підтримка будуть на найвищому рівні», — зазначив Дмитро Кулеба.

Франческо Ла Камера запевнив, що організація готова надалі активно співпрацювати з Україною та сприяти залученню інвестицій в український сектор відновлюваної енергетики. Зокрема, одним з пріоритетних напрямів співпраці він назвав взаємодію в рамках інвестиційної платформи IRENA, де українські проєкти можуть знайти інвесторів серед країн-членів організації.

Дмитро Кулеба також зауважив, що Україна прагне підвищити представленість у Секретаріаті організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: