fbpx
Сьогодні
12:34 05 Гру 2020

Економіст застерігає Україну від повторення кризи 90-х

В Україні запуск друкарського верстата для наповнення держбюджету загрожує катастрофою, порівнянною з економічною кризою 90-х років.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" економіст Павло Кухта.

"Періодично підійматися ця тема про спосіб наповнити бюджет або простимулювати економіку людьми, які не дуже розуміють наслідки такого рішення. Воно вб'є економіку і не поповнить бюджет. По-перше, законодавство прямо забороняє емісію. По-друге, не потрібно змінювати законодавство. Навпаки, треба наповнювати бюджет адекватними діями, наприклад, виконуючи плани запозичень і доходів", – зазначив Кухта.

За його словами, дискусії про друкарський верстат "особливо люблять вкинути сили, які зацікавлені в згортанні співпраці з Заходом".

"Запуск верстата не може відбутися паралельно з наявністю програми МВФ у будь-якій країні. Або ми друкуємо гроші, або ведемо нормальну економічну політику. Якщо його запустити, це припинить систему співпраці з Заходом, відповідно, може посилити позиції сил, зацікавлених у такому припиненні. Для країни це буде катастрофа, в 90-х ми вже це переживали", – підкреслив економіст.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: