fbpx
Сьогодні
14:06 04 Гру 2020

Рада скоротила термін реєстрації вакцин від коронавірусу до п’яти днів

English version here

Верховна Рада схвалила за основу і в цілому законопроект, який дає можливість прискорити доступ до вакцини від COVID-19.

За законопроект №4314 проголосували 270 нардепів.

Закон дає можливість скоротити термін затвердження клінічних випробувань і реєстрації вакцин і ліків проти COVID-19.

"Затвердження протоколів клінічних випробувань лікарських засобів для лікування коронавірусної хвороби, а також вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики COVID-19 та суттєвих поправок до них здійснюється у строк до п'яти календарних днів", – йдеться в пояснювальній записці до проєкту закону.

Документ буде діяти протягом періоду карантину, встановленого Кабінетом міністрів через пандемію коронавірусу.

Зазначається, що залучення до України клінічних випробувань вакцин від COVID-19 дозволило б уже зараз провести вакцинацію досить значної (за попередніми підрахунками, від 30 тис. осіб) частини населення України завдяки проведенню таких випробувань.

У свою чергу, скорочення строків державної реєстрації вакцин від COVID-19 сприятиме прискоренню повномасштабного застосування ефективних та безпечних вакцин, які успішно пройшли КВ, на території нашої держави.

Нагадаємо, раніше комітет парламенту з питань здоров'я нації рекомендував Раді підтримати законопроект, який дає можливість прискорити доступ до вакцини від COVID-19. На думку голови парламентського комітету ВР Михайла Радуцького, прийняття законопроекту зменшить навантаження на систему охорони здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: