fbpx
Сьогодні
22:56 03 Гру 2020

Кулеба назвав 5 пріоритетів роботи "Кримської платформи"

фото: МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перерахував п'ять очікуваних пріоритетів роботи переговорного майданчика "Кримська платформа".

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Про це міністр розповів під час окремого заходу "Міжнародна відповідь на окупацію Криму: наступні кроки", проведеного у рамках 27-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

В рамках заходу Кулеба розповів державам-учасницям ОБСЄ про українську ініціативу зі створення Кримської платформи та перерахував п'ять очікуваних пріоритетів її роботи.

"По-перше, безпека, включно зі свободою мореплавства. По-друге, забезпечення ефективності санкційних обмежень проти держави-агресора. По-третє, захист прав людини та міжнародного гуманітарного права. По-четверте, захист освітніх, культурних, релігійних прав. По-п'яте, подолання негативного впливу тимчасової окупації Криму на економіку та навколишнє середовище", – сказав Кулеба.

Глава МЗС України поінформував про актуальну ситуацію в Криму та звернув увагу на загострення проблем, спричинених тимчасовою окупацією – масових порушень російською окупаційною владою прав людини та норм міжнародного гуманітарного права, загроз внаслідок мілітаризації півострова та прилеглих акваторій, знищення природної та культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: