fbpx
Сьогодні
09:41 02 Гру 2020

Угорщина просить ОБСЄ направити спецмісію на Закарпаття

English version here

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час телефонної розмови з керівником місії ОБСЄ Гентом Чакаєм попросив направити спецмісію організації на Закарпаття через обшуки в представників угорських нацменшин.

Про це Сіярто повідомив на власній сторінці у Фейсбуку.

Глава МЗС Угорщини також зазначив, що ініціюватиме консультації щодо подальшого блокування членства України в НАТО.

A NATO tanácskozás után telefonon egyeztettem Gent Cakaj barátommal, albán külügyminiszterrel, aki jelenleg az EBESZ…

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, December 1, 2020

Як раніше повідомляло агентство, 30 листопада СБУ провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного з місцевих благодійних фондів.

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» і створення етнічної автономії в Закарпатті.

Також фігурантів підозрюють у привласненні коштів, за документами нібито витрачених на виконання підрядних робіт певними підприємцями, веденні подвійної бухгалтерії та використання виділених Угорщиною коштів на шкоду державній безпеці України.

Нагадаємо, що 1 грудня в МЗС викликали посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якого прийняв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, аби обговорити питання загострення у відносинах двох держав.

25 листопада посла України в Угорщині Любов Непоп викликали до Міністерства закордонних справ Угорщини після того, як угорському міністерському уповноваженому Іштвану Грежі заборонили в'їзд до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: