fbpx
Сьогодні
22:55 30 Лис 2020

СБУ обшукала благодійний фонд, пов'язаний з Угорщиною. МЗС Угорщини викликає посла України

На Закарпатті керівників іноземного благодійного фонду запідозрили у веденні підривної діяльності на користь Угорщини.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Перевіряється інформація про причетність фонду до діяльності, спрямованої на порушення суверенітету України.

"Вивчається можливе втручання у внутрішні справи та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни",- йдеться у повідомленні.

СБУ вивчає можливе сприяння Угорщині окремими українськими діячами. Вони підозрюються у підтримці державних органів у веденні підривної діяльності, зокрема із ознаками державної зради.

Під час обшуків правоохоронці знайшли матеріали, які популяризують так звану Велику Угорщину та створення етнічної автономії на Закарпатті.

Міністерство закордонних справ Угорщини викликає посла України в Будапешті через обшуки на Закарпатті.

Так, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Україна здійснює заходи, які напружують відносини між країнами, повідомляє "Перший".

МЗС Угорщини викликав посла України Любов Непоп.

1 грудня Угорщина на зустрічі із членами НАТО буде скаржитися на дії влади та правоохоронних органів України щодо угорської меншини на Закарпатті.

Крім того, новообрані депутати Сюртівської ОТГ на Закарпатті після складання присяги виконали гімн Угорщини.

Про це повідомило у Facebook "Закарпаття ТОП". У пабліку також виклали відповідне відео із залу засідань.

Народні обранці складали присягу 21 листопада, у День гідності і свободи.

"У День гідності і свободи України в Сюртівській ОТГ складали присягу і співали угорський гімн. Виходить, що присягали на вірність сусідній державі? У нас готують кримський сценарій, а потім будуть плакати і стогнати щодо втрати Закарпаття?" – сказано в повідомленні до відео.

Також зазначено, що правоохоронні органи ніяк не відреагували на інцидент.

Скандал на Закарпатті: у Сюртівській ОТГ голова з депутатами після присяги співали угорський гімнПро " подвиги" цього одіозного екс-голови Сюртівської сільської ради вже писали у ЗМІ. На жаль, правопохоронні органи скромно мовчать. На місці колишнього клубу зараз ресторан, приміщення сільради виставлено га продажу, але…. правопохоронці мовчать. Мовчать і про той факт, що голова ОТГ в інтерв'ю стверджував, що українці вороже ставляться до угорців. Хіба це не розпалювання міжнаціональної ворожнечі? Про фальсифікацію виборів взагалі окрема тема. Безкарність породжує нові злочини. У день гідності і свободи України у Сюртівській ОТГ приймали присягу і співали угорський гімн. Виходить, що присягали на вірність сусідній державі? У нас готують кримський сценарій, а потім плакатимуться і голоситимуть про втрату Закарпаття? Здається, сценарій відкатаний. Про подальші факти злодіянь у наступних матеріалах.

Posted by Закарпаття ТОП on Sunday, November 29, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: