fbpx
Сьогодні
21:54 01 Гру 2020

Заяви про “залякування” угорської громади є спекуляцією, - Кулеба

фото: МЗС

У Міністерстві закордонних справ викликали посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якого прийняв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, аби обговорити питання загострення у відносинах двох держав.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Кулеба закликав угорську сторону уникати кроків та заяв, які не відображають дійсності і створюють деструктивну емоційну напругу в українсько-угорських відносинах.

Міністр назвав неприпустимою ситуацію, коли громадяни України – депутати об'єднаних територіальних громад на своєму інавгураційному засіданні співають національний гімн будь-якої іншої іноземної держави, зокрема Угорщини.

Дмитро Кулеба поінформував угорського дипломата, що слідчі дії правоохоронних органів в Закарпатській області відбуваються в межах повноважень СБУ щодо окремих громадян України, і жодним чином не спрямовані проти угорської національної меншини.

"Будь-які твердження про те, що в Україні нібито має місце "залякування" угорської громади або її частини, є безпідставною спекуляцією. В Україні як правовій державі діє принцип індивідуальної, а не колективної відповідальності", – заявив міністр, підкресливши, що всі громадяни України рівні перед законом незалежно від національності та етнічного походження.

Міністр також додав, що угорські українці є невід'ємною частиною українського суспільства.

Нагадаємо, 30 листопада СБУ обшукала благодійний фонд, пов'язаний з Угорщиною. МЗС Угорщини викликає посла України.

Надалі Аваков заявив, що провокатори, які погрожують українцям угорського походження, – це вороги держави.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: