fbpx
Сьогодні
17:39 02 Гру 2020

Глава САП назвав вихід із конституційної кризи

Верховній Раді потрібно до кінця року відновити дію антикорупційного законодавства, скасованого рішенням Конституційного суду (КСУ). Це дозволить вже з 1 січня повернути кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

Він прокоментував інформацію, що вже понад 100 справ про неправильне декларування закрито через рішення КСУ.

"На кінець листопада фактично всі справи закриті, декілька справ залишилося. Ми зобов'язані виконувати рішення КСУ. На жаль, маємо таку ситуацію, яка подібна до весни 2019 року, коли приймали рішення про неконституційність норми про незаконне збагачення. Є надія, що парламент прийме рішення і виправить цю ситуацію, буде відновлена кримінальна відповідальність, і особи подаватимуть відповідну інформацію в деклараціях", – завив Грищук.

На запитання, як оцінює ситуацію Венеційська комісія, в.о. керівника САП відповів:

"Вони зазначають, що потрібно приймати законодавство і відповідно встановлювати цю відповідальність. Найкращий варіант – зробити це до кінця року, щоб з 1 січня у всіх посадових осіб настав такий обов'язок, відповідальність за неподання інформації".

Раніше Конституційний Суд України (КС), який раніше перейшов у режим дистанційної роботи, відновить засідання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: