fbpx
Сьогодні
17:13 30 Лис 2020

У “Слузі народу” розповіли, як будуть вирішувати конституційну кризу

У Верховну Раду незабаром буде подана "зважена" версія законопроекту щодо виходу з політичної кризи, викликаної рішенням Конституційного суду України скасувати деякі норми антикорупційного законодавства.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від партії "Слуга народу" Ігор Фріс.

"На сьогоднішній день реєстр не закрито і ніяке рішення КСУ не обмежувало можливість працювати в реєстрі, подавати декларації, реєструвати декларації особам, які зобов'язані це робити. Питання в тому, що КСУ ухвалив відповідне рішення, яким визначив, що виконавча гілка влади не повинна мати впливу на судову владу. З огляду на те, що він не міг виділити окремість суддів, він визнав, що не відповідає нормам Конституції в цілому норма", – сказав Фріс.

За його словами, працює робоча група, яка "готує зважену спільну позицію народних депутатів і представників судової гілки влади, представників антикорупційних органів, готує модель співпраці і відновлення цього законодавства".

"Найближчим часом ми побачимо зважену версію законопроекту, пов'язану з повноцінною роботою НАБУ з урахуванням всіх зауважень КСУ", – пообіцяв нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: