fbpx
Сьогодні
12:09 12 Лис 2020

Федоров: 5G з'явиться в Україні вже у 2022 році

English version here

Фото The Leaker

Міністр Мінцифри Михайло Федоров вважає, що вони створили всі умови, щоб 4G з'явився у найвіддаленіших куточках України. Наразі йде планування щодо підключення 5G.

Про це він сказав у прямому етері "Ранку з Україною", про що повідомляє пресслужба Мінцифри.

"Мешканці великих міст в Україні вже давно мають доступ до швидкісного інтернету. Натомість у невеликих селищах такої можливості здебільшого нема. На жаль, ніхто раніше не розв'язував цю проблему. Мінцифра від початку своєї діяльності працює над її вирішенням. Ми розвиваємо як мобільний, так і фіксований швидкісний інтернет. Наступного року сфокусуємось на покритті міжнародних та національних доріг", – розповідає міністр.

Окрім того, було зазначено, що наразі від часу запуску понад 4,7 млн українців отримали змогу користуватись 4G, при чому 1,5 млн з них отримали доступ до швидкісного мобільного інтернету вперше.

У Мінцифри збираються забезпечити 95% українців доступом до швидкісного інтернету за 3 роки, а покрити 95% усіх доріг національного значення швидкісним мобільним інтернетом – за 4 роки.

Було анонсовано, що у наступному році до соціальних проєктів буде підключено 2000 шкіл.

Федоров також наголосив, що за численними наукові дослідження 5G не має шкідливості для здоров'я людей, а почати його впровадження планують на 2022 рік.

Учора Кабмін ухвалив план впровадження в Україні 5G зв'язку.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: