fbpx
Сьогодні
еРубрика 21:15 13 Жов 2020

iPhone 12 – перший з 5G: що показали на презентації Apple

Розповідаємо про головні анонси презентації – чотири нові iPhone, а також аксесуари для продуктів Apple

Фото Reuters

Компанія Apple презентувала iPhone 12, який має підтримку 5G та має дві основні камери

Про це йшлося під час презентації компанії.

Нове покоління смартфонів Apple називають "найшвидшим телефоном в історії" завдяки чипу A14 Bionic.

iPhone 12

iPhone 12 з'явиться в п'яти кольорах: чорному, білому, червоному, зеленому та синьому.

Новий смартфон буде оснащено дисплеєм Super Retina XDR. Удвічі більше пікселів, ніж в iPhone 11. 460 PPI. Підтримка Dolby Vision, HDR10 та HLG HDR.

Смартфон став на 11% тоншим та на 15% меншим за попередню модель. 

Також iPhone 12 оснащено "керамічним щитом" – це нове надміцне, прозоре скло. Apple заявляє, що воно жорсткіший за будь-яке скло для смартфонів, в 4 разів більш стійкий до появи тріщин. 

Apple iPhone 12

Фото Reuters

Нова конструкція антени. Apple оптимізувала всі свої власні програми та фреймворки для 5G – без додаткових витрат енергії. iPhone автоматично падає до LTE, коли швидкість 5G не потрібна, і піднімається до 5G, коли вона потрібна (для економії заряду). Завершено тестування 5G на понад 100 операторах у понад 30 регіонах. Apple стверджує, що досягала швидкість до 3,5 Гбіт /с. У США вони підтримують надширокий діапазон, як це використовується у мережі 5G VZ. Це показало до 4 Гбіт / с

iPhone 12 отримав новий чіп — A14 Bionic, який створений за 5 нм процесом. Він має 11,8 млрд транзисторів. Це на 40% більше, ніж в А13. Вбудований графічний процесор пропонує до 50% швидшу графіку завдяки 4-ядерному дизайну. 

Apple iPhone 12

Фото Reuters

Смартфон оснащений новою 12-мегапіксельною широкутною камерою f/1.6. Вона на 27% краще "збирає" світло, ніж камера в смартфоні попереднього покоління. Камера має 7 лінз. Нічний режим на iPhone 12 покращений завдяки швидшій діафрагмі. Тепер нічний режим також доступний на фронтальній камері та камері з надшироким кутом.

Відеозйомка тепер можлива в нічний час в сповільненому режимі. 

Бездротова зарядка MagSafe використовує магніти для автоматичного вирівнювання смартфона до зарядного пристрою для оптимальної зарядки. Підтримує до 15 Вт. Використовує магнітометр для розпізнавання аксесуарів. Дозволяє заряджати Apple Watch.

Вартість – від 799 доларів. У продаж надійде 23 жовтня.

iPhone 12 mini

Він менше, ніж 4,7-дюймовий iPhone 8, але має більший екран. Він має ті самі функції, що і повнорозмірний iPhone 12. Він має 5,4-дюймовий екран. Super Retina XDR, 2340×1080, 476 ppi, HDR Dolby Vision. Камера записує 4K 60 кадрів в секунду.

iPhone 12 і iPhone 12 mini мають рівень захисту IP68.

Apple анонсувала iPhone 12 mini, як "найменший і найлегший телефон 5G у світі".

Вартість – від 699 доларів. У продаж надійде 23 жовтня.

Apple iPhone 12

Фото Reuters

iPhone 12 Pro

Нову топову модель iPhone називають «найбільш потужним iPhone в історії». Смартфон має діагональ дисплея 6,1 дюйма, обідок корпусу з неіржавної сталі і три камери.

Вартість – 999 доларів. У продаж надійде 13 листопада.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max – iPhone із поки найбільшим дисплеєм в історії Apple. Діагональ – 6,7 дюйма.

Вартість – 1099 доларів. У продаж надійде 13 листопада.

iPhone 12

Інтеграція 5G

"Новою епохою для iPhone" назвав Тім Кук введення мобільного зв'язку стандарту 5G для iPhone. Усі нові iPhone мають підтримку 5G.

Перевагами 5G називають збільшену швидкість користування та завантаження. Як приклади наводять спортивні трансляції, які можна паралельно переглядати з семи різних каналів і ракурсів. Наразі 5G підключили на рівні США (близько 200 мільйонів користувачів і 1800 міст) і понад 100 мобільних операторів інших країн (поки не в Україні).

Apple iPhone 12

Фото Reuters

MagSafe

MagSafe називають "новою екосистемою Apple". Завдяки запатентованій технології нові iPhone можна використовувати разом із аксесуарами: безконтактним зарядним пристроям, а також чохлам і гаманцям на магнітних стрічках, що кріпляться до задньої частини корпусу iPhone.

MagSafe

Нова колонка HomePod Mini

HomePod Mini – нова розумна колонка Apple, створена для відтворення музики та керування голосом за допомогою системи Siri.

колонка HomePod Mini

колонка HomePod Mini

Головне застосування пристрою – вдома. Наприклад, можна встановити дві колонки, які працюватимуть в стереорежимі чи передаватимуть звук між собою відповідно до вашого пересування будинком. Також ввели функцію Intercom, яка дозволяє передавати аудіоповідомлення з одного HomePod на інший.

Вартість HomePod Mini – 99 доларів. Придбати можна з 16 листопада.

iPhone 12

Про екологію

Apple заявляє, що всі його офіси й дата-центри вже вуглецево нейтральні, а до 2035 таким хочуть зробити все виробництво. У комплекті з новими айфонами більше не буде навушників і блоку живлення — лише телефон і кабель Lightning to USB-C. Це означає менше пластику.

1313

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: