fbpx
Сьогодні
19:04 09 Лис 2020

Представник Зеленського в КСУ відреагував на демарш суддів

Фото: ukrinform.ua

Судді Конституційного суду України (КСУ), які відмовились брати участь в роботі КСУ після скандалу зі скасуванням норм антикорупційного законодавства, вчинили абсолютно правильно і виважено.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" представник президента Володимира Зеленського в КСУ, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

"Що стосується кворуму і загалом тієї ситуації, яка склалася навколо Конституційного суду. Я думаю, на сьогоднішній день це абсолютно правильне і виважене рішення тих суддів, які вирішили не брати тимчасово участі в засіданнях Конституційного суду України. Та політизація, та істерія навколо Конституційного суду і збоку самого КСУ, і інших політичних сил, і органів державної влади, свідчить про те, що в таких умовах приймати виважені і доленосні для держави і суспільства рішення навряд чи правильно", – заявив представник президента в КСУ.

Веніславський також пояснив, як чинна влада бачить вихід з конституційної кризи:

"Вже і президент Зеленський неодноразово, і 234 депутати від нашої політичної сили і інших політсил, які написали звернення до 11 суддів КСУ, які голосували за сумнозвісне рішення, запропонували, на мій погляд, найбільш правильний і найбільш слушний у даних умовах варіант виходу з цієї кризи. Судді мають подати у відставку для того, щоб не дискредитувати загалом КСУ як інституцію, і мають понести певну політико-правову відповідальність за свою безвідповідальну поведінку під час голосування за ухвалення відповідного рішення".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: