fbpx
Сьогодні
12:20 04 Лис 2020

Засідання Ради суддів щодо ситуації довкола КСУ не відбулося через відсутність кворуму

Рада суддів України через відсутність кворуму не провела позачергове засідання, на якому планувала висловити позицію щодо подій навколо Конституційного Суду України.

Про це повідомляє пресслужба РСУ.

«Сьогодні, 4 листопада 2020 року, Рада суддів України планувала провести позачергове засідання з тим, щоб висловити позицію суддівського самоврядування стосовно подій, які відбуваються навколо Конституційного Суду України. Засідання Ради не відбулося через відсутність кворуму», – ідеться в повідомленні.

Водночас у РСУ зауважили, що «окремі ЗМІ вже опублікували проєкт рішення Ради суддів України, які стосуються ймовірних звернень до Президента України та народних депутатів України».

У Раді суддів наголосили, що всі звернення до Президента, представників законодавчої та виконавчої гілок влади приймаються виключно після обговорення членами Ради, внесення необхідних правок шляхом голосування за відповідне рішення.

«Тільки після цього можна говорити і писати про те, що саме цей документ відображає офіційну позицію Ради суддів України та суддівського самоврядування загалом. Відтак, проєкт рішення, який був опублікований у ЗМІ, не є затвердженим документом, що пройшов через обговорення та голосування Радою суддів України», – заявили у РСУ та застерегли ЗМІ «від поширення недостовірної інформації, що полягає у публікації проєкту рішення, яке не було прийняте на засіданні Ради суддів України».

Рада суддів України — колегіальний орган, що в період між з'їздами суддів України є вищим органом суддівського самоврядування. Діяльність Ради суддів України регламентується Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

Рада суддів України у період між з'їздами суддів України організовує виконання рішень з'їзду суддів України та контроль за їх виконанням, а також вирішує питання про скликання з'їзду суддів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: