fbpx
Сьогодні
14:19 16 Жов 2020

Ексголова Податкової стверджує, що СБУ готується його затримати перед виборами, щоб "зімітувати боротьбу з корупцією"

Служба безпеки України готується вручити підозру ексголові Державної податкової служби Сергію Верланову і затримати його.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook. Інформацію про підготовку підозри підтвердив сам Верланов.

За словами Бутусова, затримання Верланова готується в найближчий час, "прямо перед виборами, щоб показати виборцям боротьбу з корупцією і затримання високопоставленого чиновника".

"За моєю інформацією, моє переслідування замовлене дуже впливовою групою, представники якої є і в уряді, і в ОП, і в правоохоронних органах. Вважаю, що, згідно з їхнім задумом, ця справа перед виборами має виконати роль такого собі "інформаційного шуму" і зімітувати ефективну боротьбу з корупцією", – повідомив ексголова Податкової.

Верланов називає справу проти нього "замовною".

"Вважаю, що кримінальне провадження, яке розслідує СБУ, – це чергова юридична нісенітниця за своєю суттю і має всі ознаки замовного", – заявив Верланов.

Також повідомляється, що справа Верланова пов'язана не зі звинуваченнями в "скрутках", про що повідомляли медіа, а з оптимізацією податків компанією "АрселорМіттал Кривий Ріг".

"Спочатку головною темою справи проти мене були так звані "скрутки". Нагадаю, що після мого звільнення … була Тимчасова слідча комісія. Після того, як факт моєї причетності до цього ганебного явища так і не був доведений, а навпаки – були фактично встановлені мої успіхи в боротьбі зі скрутками, в Службі безпеки було вирішено "розкручувати" інший епізод.

Так, з серпня в відомстві почали активно займатися нібито порушеннями під час часткового скасування донарахувань по податковій перевірці компанії "АрселорМіттал Кривий Ріг", – розповів Верланов.

"Наскільки мені відомо, на думку слідства, Державна податкова служба під час мого керівництва нібито неправомірно задовольнила скарги цього платника податків, в результаті чого нібито державі було завдано збитків в особливо великих розмірах", – додав він.

За словами Верланова, разом з ним підозру може отримати також і Максим Нефьодов – ексголова Державної митної служби.

Сергій Верланов: "Посадок корупціонерів немає, тому влада готує сфабриковані підозри мені та Максу Нефьодову. Це -…

Gepostet von Юрий Бутусов am Donnerstag, 15. Oktober 2020

 

Верланов був головою Державної податкової служби з травня 2019-го по квітень 2020 року. До цього він був заступником міністра фінансів. Уряд 24 квітня звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби, а наступного дня оголосив конкурс на нового главу відомства.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що бачить підстави для розслідування правоохоронцями діяльності Верланова, повідомивши про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, на безпідставне блокування податкових накладних. "З таким підходом люди просто втрачають свій бізнес. І це замість того, щоб у такий складний період допомогти йому вижити", – сказав міністр.

Колишній глава ДФС Верланов назвав причину свого звільнення.

7 травня Верланов повідомив, що за місцем його проживання співробітники Служби безпеки України провели обшуки.

В СБУ назвали причину обшуків у екс-глави Держподаткової.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: