fbpx
Сьогодні
13:58 12 Жов 2020

Радуцький прокоментував заяву свого колеги зі "СН" щодо російської вакцини

Російська Федерація не належить до країн, виробництво вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 яких пройшло сертифікацію.

Про це заявив голова комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування (фракція "СН") Михайло Радуцький в ефірі «Україна 24».

«Треба звертати увагу на ту вакцину, яка вже є у масовому виробництві, пройшла сертифікацію та визнана сертифікаційними органами в країнах із жорсткою регламентною політикою. На жаль, Росія не належать до таких країн. До таких країн належать Сполучені Штати, Європейський Союз, Японія, Швейцарія. І якщо ми будемо бачити, що з'явилась вакцина, яка пройшла сертифікацію та визнана саме такими країнами, де є жорстка регламентна політика, тоді про це можна буде думати вголос і серйозно», – пояснив Радуцький.

При цьому він підкреслив, що на сьогодні «в світі таких вакцин не існує», а найближчою до отримання сертифікації в США, є вакцина від Китайської національної фармацевтичної групи (Sinopharm).

«Китайці заявляють, що може так бути, що десь у січні вони отримають визнання», – уточнив політик.

Раніше нардеп з фракції «Слуга народу» Олександр Качура в ефірі одного з телеканалів сказав, що Україна буде зобов'язана домовлятися з РФ щодо закупівлі російської вакцини від коронавірусу, якщо буде доведена її ефективність.

1 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що в країні зареєстровано першу вакцину від коронавірусу. Він зазначив, що одна з його дочок вже зробила щеплення. У вересні почалася третя фаза випробувань вакцини, при цьому вона фактично вийшла в цивільний оборот — ТАСС писав, що вакцину почали отримувати люди з груп ризику, вчителі та медики.

У Німеччині російську вакцину назвали "ризикованим експериментом на людях". А в США заявили, що важливо не зробити вакцину першими, а зробити таку вакцину, яка була б безпечною і ефективною.

6 жовтня нардеп "ОПЗЖ" Віктор Медведчук зустрівся у Москві з президентом РФ Володимиром Путіним. Із-поміж іншого, в рамках зустрічі Медведчук поцікавився в Путіна про можливість постачання до України російської вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19.

Після цього член фракції "Євросолідарність" Ірина Фріз спрямувала депутатське звернення до МОЗ та СБУ із закликом не допустити потрапляння на територію України російської "вакцини" від COVID-19 та надати публічні гарантії її невикористання.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: