fbpx
Сьогодні
09:34 08 Жов 2020

Зеленський назвав Медведчука, який просив Путіна про російську вакцину від коронавірусу, циніком

Президент України Володимир Зеленський назвав циніком народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, який попросив Володимира Путіна російську вакцину від COVID-19 для України. Зеленський запевнив, що Україна отримає надійну вакцину, яка не викликатиме сумнівів у вчених.

«Саме Євросоюз підтвердив, що допоможе Україні отримати справжню вакцину, коли вона з'явиться і не буде викликати сумнівів у вчених. Тому не раджу дуже вірити в передвиборні "ініціативи" окремих циніків, які вже вакцинувалися неперевіреними засобами», — написав Зеленський, коментуючи підсумки саміту Україна-ЄС, який відбувся в Брюсселі 6 жовтня.

За словами президента, саміт пройшов «з величезною взаємоповагою і зацікавленістю», а Україна «впевнено йде до повноправного членства в ЄС». Також він підкреслив, що Україна отримає «промисловий безвіз» і «відкрите небо».

А знаєте, це дійсно був хороший Саміт. Все чітко, по-партнерськи, з величезною взаємною повагою та зацікавленістю. Тому…

Gepostet von Володимир Зеленський am Mittwoch, 7. Oktober 2020

Напередодні Володимир Путін зустрівся з Віктором Медведчуком і у відповідь на його прохання заявив, що поставки вакцини до України можливі. Проросійський політик сказав, що разом з дружиною і сином уже зробив щеплення російською вакциною від коронавірусу.

11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що в країні зареєстровано першу вакцину від коронавірусу. Він зазначив, що одна з його дочок вже зробила щеплення. У вересні почалася третя фаза випробувань вакцини, при цьому вона фактично вийшла в цивільний оборот — ТАСС писав, що вакцину почали отримувати люди з груп ризику, вчителі та медики.

У Німеччині російську вакцину назвали «ризикованим експериментом на людях». А в США заявили, що важливо не зробити вакцину першими, а зробити таку вакцину, яка була б безпечною і ефективною. Білорусь стала першою країною, куди будуть поставляти російську вакцину від коронавірусу.

Нагадаємо, що член фракції "Євросолідарність" Ірина Фріз спрямувала депутатське звернення до МОЗ та СБУ із закликом не допустити потрапляння на територію України російської "вакцини" від COVID-19 та надати публічні гарантії її невикористання.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: