fbpx
Сьогодні
13:05 21 Вер 2020

МОЗ протягом 3 років буде розробляти відпуск електронних рецептів для ліків

МОЗ створило робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби, із 2021 року планують відпуск за електронним рецептом наркотичних препаратів та інсулінів, з 2023 року –  інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ.

Про це на брифінгу 20 вересня заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає "Урядовий портал".

"У планах роботи по даному напряму відпуск за електронним рецептом: наркотичних препаратів, інсулінів, імуносупресивних лікарських засобів – 2021 рік; антибіотиків – 2022 рік; інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ, – починаючи з 2023 року", – зазначив Степанов.

За його словами, така ініціатива була запроваджена через неконтрольований відпуск в Україні рецептурних лікарських засобів з аптек, що призводить до поширення самолікування, і як наслідок – погіршення здоров'я населення.

"Ця проблема полягає не лише в недобросовісному виконанні аптечними закладами ліцензійних вимог (відпуск рецептурних ліків з аптек без рецепта лікаря), а й в небажанні деяких лікарів виписувати рецепти, як того вимагають відповідні правила.

Це, у свою чергу, призводить до перекладання відповідальності за призначення ліків з лікарів на провізорів та знижує доступність лікарських засобів для населення", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: