fbpx
Сьогодні
22:11 03 Вер 2020

Зеленський погрожував розпуском Ради, якщо мене не виключать з фракції, - Лерос

Нардеп Гео Лерос заявив про тиск на депутатів монобільшості з боку президента Володимира Зеленського перед голосуванням за його виключення із фракції "Слуга народу".

Про це виключений з фракції "Слуга народу" нардеп Гео Лерос розповів у інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Нардеп прокоментував свою відставку, заявивши, що проти неї виступили низка депутатів, зокрема Єлизавета Ясько, Віталій Безгін, Дмитро Наталуха, Оксана Дмитрієва, Сергій Бабак, Роман Грищук, Дмитро Гурін, Ігор Василів та Євген Петруняк.

"Зеленський сказав Арахамії, що якщо мене сьогодні не виключать, він завтра розпустить парламент. Мені так сказав дуже надійне джерело. Також від народних депутатів, від заступників по фракції, мені підтвердили, що Зеленський особисто дзвонив і Арахамія, і заступникам. Вимагав підписати", – заявив Лерос.

"Одна з колег 3 рази мені написала, що ні, вона не підписала цей документ, і її "ламають". Потім із заплаканими очима до мене підійшла, вибачилася; сказала, що її дотиснули. Були депутати, які підходили, вибачалися і казали: Гео, я – глава комітету, на мене тиснуть; кажуть навіть, що будуть піднімати питання про зняття мене з голови комітету і взагалі звідусіль. І я хочу вибачитися перед тобою за те, що зробив. Були люди, які підписали – а потім прийшли, вибачилися і сказали: ми повністю поділяємо твою позицію", – додав політик.

1 вересня у Верховній Раді почали збирати підписи за виключення Лерос з Слуги народу і того ж дня ухвалили таке рішення.

Сам Лерос заявив, що збирати підписи за виключення його з фракції її очільнику Давиду Арахамії нібито наказав Володимир Зеленський після виступу Лероса у парламенті 1 вересня.

Лерос під час цього виступу з трибуни парламенту розкритикував Зеленського, звинувативши у порушенні передвиборчих обіцянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: