fbpx
Сьогодні
11:24 02 Вер 2020

Гетманцев пояснив, чому підписався за виключення Лероса з фракції "Слуга народу"

Данило Гетманцев

Близько двохсот народних депутатів від "Слуги народу" поставили свої підписи за виключення Гео Лероса зі складу фракції.

Про це журналістам сказав голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев.

"Наскільки я знаю, близько двохсот", – сказав він.

При цьому Гетманцев висловив переконання, що це питання варто було винести на обговорення під час засідання фракції.

"Чи треба було винести це питання на фракцію? Я вважаю, що так, не завадило би нам поспілкуватися про ці питання. Я думаю, ми ще поспілкуємося. Але так чи інакше, це (збір підписів – ред.) є теж одним із варіантів прийняття рішення: ніхто ні на кого не тиснув при його прийнятті. Ми його прийняли, і сподіваємося, що воно було правильним", – уточнив він.

Водночас депутат пояснив, чому поставив власний підпис під рішенням про виключення колеги з фракції.

"Для мене це було непростим рішенням: насправді я досить довго вагався, тому що ми повинні знайти золоту середину між дискусією в партії, дискусією у фракції, коли ми можемо вільно обговорювати будь-які питання та критикувати одне одного, і між поширенням інформації, яка не в повній мірі відповідає дійсності.

Я переглянув його виступ – і, на жаль, побачив там ті обставини, які не зовсім відповідають дійсності або зовсім не відповідають дійсності, і які є суто політичними, спрямованими на те, аби погіршити репутацію нашої політичної сили в цілому, і спрямованими проти Президента особисто, невмотивовані, деструктивні. Тому я поставив свій підпис", – прокоментував Гетманцев.

1 вересня у Верховній Раді почали збирати підписи за виключення Лерос з Слуги народу і того ж дня ухвалили таке рішення.

29 березня Гео Лерос опублікував відео, на якому брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На опублікованих записах також фігурували колишні помічники глави ОПУ, які пізніше звинуватили його в корупції і торгівлі посадами.

3 червня Лерос опублікував нову порцію записів про можливу масштабну корупцію в Києві серед топчиновників.

В кінці серпня машину нардепа підпалили невідомі, поліція відкрила справу.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: