fbpx
Сьогодні
11:11 01 Вер 2020

У Білорусі штаб затриманого кандидата Бабарика оголошує про створення партії "Разом"

Штаб Віктора Бабарика, якому ЦВК Білорусі відмовив у реєстрації на виборах президента країни, оголосив про створення партії "Разом".

Про це повідомляє DW.

Про це Бабарико заявив у відеозверненні, оприлюдненому у Твіттері. Колишній глава "Белгазпромбанку" перебуває під вартою від середини червня, тож судячи з усього, звернення було записано до затримання.

"Настав час оголосити про продовження нашої боротьби, але вже з наявністю якоїсь організаційної форми, в яку можна згуртувати всіх прихильників", – зазначив Бабарико.

Він назвав основними завданнями партії проведення конституційної реформи й об'єднання громадянських ініціатив.

Документи для реєстрації партії будуть подані найближчим часом, повідомила Марія Колесникова – представник штабу Бабарика та член президії Координаційної ради білоруської опозиції.

"Ми формуємо нове, свідоме і відповідальне білоруське суспільство", – підкреслила вона, додавши, що за останні три місяці було зроблено більше, ніж за 26 років.

Зазначається, що Координаційна рада опозиції, створена з ініціативи екскандидата у президенти Білорусі Світлани Тихановської, продовжить роботу в колишньому форматі. Ініціативу штабу Бабарика зі створення партії було узгоджено "з тими членами президії КР, з якими було можливо з об'єктивних обставин", заявили в раді.

"Рада не є політичною партією, штаб Віктора Бабарика створює політичну партію. Форма ради жодним чином не змінюється", – сказали в прес-службі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: