fbpx
Сьогодні
12:21 01 Вер 2020

Разумков відкрив четверту сесію Ради: який порядок денний

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив четверту сесію парламенту.

"Четверту сесію Верховної Ради України дев'ятого скликання оголошую відкритою", – сказав Голова ВР.

Після цього хор імені Верьовки заспівав державний гімн України.

У залі зареєструвалося 299 народних депутатів.

Четверта сесія Верховної Ради триватиме до 22 січня 2021 року відповідно до календарного плану.

Упродовж четвертої сесії народні депутати працюватимуть 10 тижнів у режимі пленарних засідань, сім тижнів — у комітетах, комісіях, фракціях і групах, чотири тижні — з виборцями. Окрім того, передбачано 10 годин для проведення години запитань до уряду.

Верховна Рада на засіданні 1 вересня планує розглянути законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення окремих виборчих процедур", який передбачає зміни до Виборчого кодексу з урахуванням затвердження нового адміністративно-територіального устрою.

Серед питань порядку денного засідання — проєкти законів:

  • №3819 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо забезпечення оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки"
  •  №3594 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність".
  • у другому читанні планується розглянути, зокрема, законопроєкт №3112 "Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі)".
  • до розгляду в першому читанні пропонується законопроєкт №3103 "Про внесення зміни до статті 268 Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб",
  • планується розглянути законопроєкт №3526 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій".
  • парламентарії мають намір внести зміни до законодавства щодо утворення військово-цивільних адміністрацій (законопроєкт №3913),
  • також змінити деякі закони щодо утворення та ліквідації районних державних адміністрацій у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів (проєкт №3975),
  • законопроєкти №3607 "Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні"
  •  №3424 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: