fbpx
Сьогодні
16:34 16 Лип 2020

"Епоха гречки має закінчитися": у "Слузі народу" пояснили, як зміниться виборче законодавство

У "Слузі народу" пояснили, як зміниться виборче законодавство.

Це пояснила заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Наприкінці насиченого робочого дня проголосували законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства №3485💪🏻 Він передбачає пропорційну систему виборів депутатів у міських громадах із кількістю 10 тис. виборців і більше замість чинної норми у 90 тис. виборців", – каже вона.

Кравчук підкреслила, що тепер штаби отримають можливість онлайн подавання документів, реєстрації кандидатів, довірених осіб та спостерігачів.

Це передбачає усунення зайвого впливу людського фактору у виборчий процес.

"Нові правила – новий і бюлетень. Він матиме оновлені дизайн та структуру, проте стане зручнішим і зрозумілішим для громадян. А щоб не розгубитися, на стінах дільниць також з'являться інформаційні буклети з усією важливою інформацією для виборця.

Законом також забороняється надання виборцям чи певним установам грошей чи будь-яких товарів. Епоха гречки має закінчитися!

Впевнена, що оновлене виборче законодавство дозволить провести осінні місцеві вибори дійсно чесно та прозоро. Чудове завершення продуктивного пленарного дня!", – резюмує Кравчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: