fbpx
Сьогодні
22:39 31 Сер 2020

"Цілком відповідає Мінським домовленостям": у "Слузі народу" пояснили заяву Фокіна щодо Донбасу

Фото: Главком

Свіжа заява заступника глави української делегації на переговорах Тристоронньої контактної групи Вітольда Фокіна про необхідність амністії для ОРДЛО і особливого статусу Донбасу цілком відповідає Мінським домовленостям.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура.

"В питанні миру забагато було втрачено за останні 5 років і будь-яке врегулювання конфлікту в ситуації, яка склалася, можливе тільки, якщо ми будемо робити поступальний рух один до одного. І тут поступки повинні бути. Що сказав Фокін? На мій погляд, він сказав лише те, в більшій своїй частині, що передбачено Мінськими домовленостями. Фокін сказав, що амністія дозволить не погоджувати зміни до Конституції, як цього вимагає Росія, щодо особливого статусу. Саме це він сказав у своєму інтерв'ю. Фокін сказав, що якби ми прийняли амністію, ми могли б відійти від теми змін до Конституції", – пояснив нардеп.

Як наголосив Качура, позиція держави Україна дуже проста – у нас для всіх територій проходить децентралізація.

"Я вважаю, що крок, який нам дозволить посилити переговорну позицію контактної групи – це провести вибори на підконтрольних територіях Донецької і Луганської областей. І саме тому ще до заяв, які пролунали від Кравчука і Фокіна, я подав зміни до постанови, які дозволяють провести вибори в Донецькій і Луганській обласних радах на підконтрольній території", – зауважив він.

Раніше Вітольд Фокін заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться і вбережуться життя українських бійців за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Також Фокін згадав і про оголошення загальної амністії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: