fbpx
Сьогодні
15:23 30 Сер 2020

Заступник голови делегації у ТКГ Фокін заявив, що виступає за особливий статус для всього Донбасу

Заступник голови української делегації на переговорах у Мінську та перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не тільки їх окупованій частині.

Про це він сказав  в інтерв'ю виданню «Страна».

Про свою позицію щодо особливого статусу Фокін розповів, відповідаючи на запитання про амністію бойовиків. За його словами, з обидвох сторін було скоєно багато злочинів, які повинні бути розслідуванні, а винні мають понести покарання.

«Сьогодні, щоб припинити війну і вберегти життя бійців та командирів, моя позиція — потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, розв'язати питання особливого статусу окремих районів, а краще — всього Донбасу», — заявив Фокін.

Також він зазначив, що готовий їхати на окуповану частину Донбасу для перемовин з бойовиками, якщо таке доручення дасть президент або парламент. За його словами, цю ідею підтримує й очільник української делегації на переговорах у Мінську щодо Донбасу Леонід Кравчук.

«Щобільше, при наявності конкретних гарантій безпеки, [Кравчук] готовий поїхати зі мною на Донбас. З президентом я не зустрічався, його думка мені невідома», — сказав Фокін.

Нагадаємо, 18 серпня Зеленський призначив Фокіна в українську делегацію в ТКГ.

Фокін розповів, за що відповідатиме в ТКГ з питань Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: